içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Polis, aranması bulunan 70 şahıs’a ulaştı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünde Mayıs ayı hakkında aranması bulunan 1.003 şüpheli yakalandı. 1.003 şüpheliden 70’i sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildi.

Polis, aranması bulunan 70 şahıs’a ulaştı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünde Mayıs ayı hakkında aranması bulunan 1.003 şüpheli yakalandı. 1.003 şüpheliden 70’i sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildi.

Mayıs ayı verilerini paylaşan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğün, “Aksaray Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde;  hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesinin tesis edilmesi, bireylerin temel hak ve hürriyetlerinin korunması, toplumun düzen içerisinde yaşamını sürdürmesi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması, özellikle geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, kaçakçılık, organize suçlar, mala ve şahsa karşı işlenen asayiş suçlarının aydınlatılması ve olay faillerinin yakalanmasında çok büyük başarılar elde ederek suç faillerinin adli makamlara sevkini sağlamışlardır. İlimiz merkez ve ilçelerimizde 2023 yılı 01 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında; Meydana gelen 1.037 adli olaya karıştığı tespit edilen 1.003 şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış, intihara yönlendirme, cinsel taciz, yaralama, uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık vb. suçlara karıştığı tespit edilen 70 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 18.923 şahsın UYAP sorgusu yapılmış daha önceden karıştıkları suçlarla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 118 firari şüpheli yakalanmış,50 şüpheli tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Karayollarında trafik güvenliğini temin etmek ve trafik kazalarının meydana gelmesini engellemek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde; toplam 9.717 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusuru görülen 2.059 araç ve sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır.

İl geneli sorumluluk bölgemizde 1 ölümlü, 154 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 251 vatandaşımız yaralanmış, 96 araç trafikten men edilmiş, kural ihlali yapan 59 sürücünün belgesine geçici olarak el konulmuştur.

Desteği, duası ve sevgisi ile daima yanımızda olan vatandaşlarımızın güven ve huzuru için suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” diye açıklama yapıldı. *Eylül VURGUN

Tarih: 07-06-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum