içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yabancılar için hukuk rehberi olacak

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Helvacı Türk Sözleşmeler Hukuku’nu İngilizce olarak, ‘Turkish Contract Law’ (Türk Sözleşmeler Hukuku) adıyla kitaplaştırdı.

Yabancılar için hukuk rehberi olacak

2016-2017 eğitim öğretim yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 3 dönem boyunca misafir öğretim üyeliği yapan Prof. Helvacı “Turkish Contract Law” isimli kitabıyla Türk Sözleşmeler Hukuku’na dair önemli bir eksikliği gidermeyi amaçladığını söyledi.

Prof. Helvacı, ‘’Eser, geniş bir okuyucu kitlesine hitap ediyor. Özellikle Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı şirketler ve onların hukukçuları Türk Sözleşmeler Hukuku’nun temel ilkelerini bu eser sayesinde öğrenebilecekler. Ayrıca, Türk Sözleşmeler Hukukunu öğrenmek isteyen yabancı öğrenciler, örneğin ülkemize Erasmus Programı çerçevesinde gelen yabancı öğrenciler gayet anlaşılır ve sade bir dille kaleme alınmış bu temel eser üzerinden Türk Sözleşmeler Hukukunu öğrenebilecekler. Kendi öğrencilerimiz de bu kitapla birçok İngilizce teknik hukuk terimini ve bu terimlerin sözleşmeler hukuku alanındaki yaygın kullanımlarını öğrenebilecekler’’ dedi.

Kitap 34 Bölümden Oluşuyor

Prof. Dr. İlhan Helvacı, Türk Borçlar Kanunu’nun İsviçre Borçlar Kanunu’ndan alınmış olması nedeniyle kitabın yazımında Türkçe kaynakların yanı sıra Fransızca ve Almanca kaynaklardan da yararlandığını belirtti. Eserin 5 ana başlık altında 34 bölümden oluştuğunun altını çizen Prof. Helvacı sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’ Kitabın, özellikle yabancılık unsuru taşıyan sözleşmesel uyuşmazlıkları konu edinen davalarda ve tahkim yargılamalarında karşı karşıya kalınan hukuki sorunlara ışık tutabileceğini düşünüyorum. ’’

Tarih: 17-10-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum